İş arayanların dikkatine: Kamu kurumu, 10 ay boyunca 5 bin 176 TL ödeyecek! Temmuz işsizlik maaşı güncel

Her yıldan farklı olarak bu sene artan enflasyona bağlı olarak iki kere zamlanan asgari ücret, birçok ödenek içeriğinin de değişmesine sebep oldu. Bu kapsamda devlet tarafından ödenen ve hesabı asgari ücrete bağlı olarak yapılan işsizlik maaşı da yüzde 30’luk asgari ücret zammından sonra güncellendi. Peki, 2022 Temmuz işsizlik maaşı kaç para oldu? İşsizlik maaşını kimler alabilir?

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞINI GÜNCELLEDİ!

Yayınladığı personel alımı ilanları, sunduğu ödeme hizmetleri ve geliştirdiği istihdam projeleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olmayı başaran Türkiye İş Kurumu, haziran ayının sonunda açıklanan yüzde 30’luk asgari ücret zammından sonra işsizlik maaşı ödemelerinin de güncellendiğini duyurdu.

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan resmi duyuruya göre yeni işsizlik maaşının, brüt asgari ücretin yüzde 30’undan düşük, yüzde 80’inden ise yüksek olamayacağı bilgisi kaydedildi. Bu duyuruya bağlı olarak hesaplanan yeni işsizlik maaşı tutarları şu şekilde bildirildi:

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI

Türkiye İş Kurumu, işsizlik maaşına başvuru yapmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartları şu şekilde yayınladı:

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞSİZLİK MAAŞI YATIŞ SÜRESİ

Türkiye İş Kurumu işsizlik maaşı ödemelerin şu sürelerde yapmaktadır:

Exit mobile version