Ekonomi

İş Bankası hesabı olanlar dikkat: Başladı!

İş Bankası tarafından yapılan resmi açıklama ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)tarafından sunulan imkan dahilinde para transferinde yeni dönemin başladığı bildirildi. Buna göre, artık İş Bankası hesabından 7/24 para transferi yapılabilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7/24 anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi kullanıma açıldı. Bu kapsamda İş Bankası müşterileri için bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamaya göre, 7/24 para gönderebilir ve kendi hesaplarınıza para alabilirsiniz.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Nedir?

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), TCMB’nin sunduğu anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir.

İnternet Şubesi veya İşCep’ten FAST menüsü ile, farklı bankalardaki hesaplara TCMB’nin belirlediği işlem limitleri dahilinde, saniyeler içinde 7/24 para gönderebilir ve kendi hesaplarınıza para alabilirsiniz.

Kolay Adres ile IBAN’sız para transferi çok kolay!

FAST uygulamasında Kolay Adres’i seçerek , cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası, Yabancı Kimlik Numarası eşleştirilmiş kişilere IBAN kullanmadan para gönderebilir; kendi bilgilerinizi Vadesiz TL hesabınızla eşleştirmeniz halinde ise eşleştirdiğiniz bilgileriniz ile hızlı ve kolayca para alabilirsiniz.
FAST ile para transferinizi aşağıda yer alan adımları izleyerek yapabilirsiniz;

İşCep’ten Para Aktarma –> FAST,

İnternet Şubesi’nden Para Aktarma –> FAST