Ekonomi

İş Bankası kadınlar için duyurdu: Başvuru yapana verilecek!

İş Bankası kadınlar için duyuruda bulundu. Resmi internet sayfası üzerinden açıklama yapan banka, kadın girişimcilere uygun faiz ve ödeme koşullarıyla kredi imkanı tanıdığını açıkladı. Krediden faydalanmak isteyenlerin İş Bankası şubelerine başvuruda bulunması gerekiyor.

Kadınların iş hayatında bulunmasını desteklemek için bankalar çeşitli açıklamalarda bulunuyorlar. Bu kapsamda İş Bankası uygun finansmanlı kredi vereceğini açıkladı. Banka tarafından yapılan kredi açıklamasında, 500 Bin TL’ye kadar, 36 aya varan vadede aylık eşit taksit ödemeli veya 6 ay anapara ve faiz ödemesiz dönemli krediden indirimli faiz oranları ile kredinin verildiği bildirildi. Krediden faydalanmak isteyenlerin İş Bankasına başvuruda bulunması gerekiyor. İş Bankası, kredi talebini reddetme ya da gerekli gördüğü takdirde farklı şartlarda kredi tahsis etme ve teminat talep etme hakkına sahiptir.

Krediden faydalanmak için şartlar

Krediden yararlanacak işletmelerin,

Hali hazırda ticari faaliyeti bulunan gerçek kişi kadın tacirler,

%51 hissesi kadın ortağa ait tüzel firmalar,

Üst düzey yönetici pozisyonlarından en az bir tanesi kadın yöneticiden oluşan ve en az %20 hissesi kadın ortağa ait olan tüzel firmalar olması gerekiyor.