Editörün SeçtikleriEkonomi

İş Bankası müşterileri dikkat! Resmen duyuruldu

İş Bankası, işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştırmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla yeni nesil bir POS cihazı olan POB’u (Point of Business) tanıtırken bu yenilikçi cihaz, satış, ödeme alma ve e-belge üretme işlemlerini tek bir platformda birleştirerek, işletmelerin çeşitli uygulama ve cihazları kullanma gereksinimini ortadan kaldırdığı ifade edildi.

EK UYGULAMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR

Konu ile ilgili olarak İş Bankası’nın sunduğu POB, Android işletim sistemine sahip bir cihaz olarak, işletmelere bir dizi avantaj sunduğu belirtilerek bu cihaz sayesinde, kartlı ve nakit ödemelerin yanı sıra stok takibi ve satış raporlarına kolay erişim sağlandığı ifade edildi. Ayrıca işletmeler, geleneksel POS cihazları ve ek uygulamalar kullanma zorunluluğundan kurtularak, maliyetlerini önemli ölçüde azaltma fırsatı yakaladığı da bildirildi.

BUNDAN SONRA POB OLACAK

İş Bankası’nın açıklamasına göre, “Ödeme Kaydedici Cihaz” (ÖKC) mükellefi olan ya da e-fatura sistemine geçiş yapmış tüm işyerleri, İş Bankası şubelerinden POB cihazına başvurabileceği belirtildi ve  İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak yenilikçi ürünler ve hizmetler sunmayı hedeflediklerini paylaştı. Lüle açıklamalarının devamında POB’un işletmelere sunduğu kapsamlı çözümlerle, stok takibi, satış, ödeme alma, fatura ve raporlama ihtiyaçlarının tek bir cihaz üzerinden karşılanabileceğini vurguladı ve POB’un e-fatura sistemine geçişi teşvik edici bir etki yaratacağını ve ülke ekonomisine sürdürülebilir değer katacağını düşündüklerini aktardı.

MALİYET TASARRUFU

Yeni nesil POB cihazı, işletmelerin iş yapma biçimlerini köklü bir şekilde değiştirerek, birçok işlem için tek bir çözüm sunduğu da belirtilerek kartlı ve nakit ödemeleri destekleyen POB, ayrıca vergi oranlarını doğru bir şekilde tanımlama ve stok yönetimi gibi önemli işlevleri de içerdiği ifade edildi ve bu kapsamlı yaklaşım, işletmelere hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlarken, e-fatura sistemine geçiş sürecini de kolaylaştırdığı açıklandı.