Editörün SeçtikleriEkonomi

İsa Karakaş son dakika duyurdu! SSK ve Bağ Kur emeklilerine müjde: Emekliye seyyanen zam belli oldu

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına rağmen, asgari ücrete zam yapılmayacağına dair belirsizlikler devam ederken yeni açıklamalar da gelmeye başladı. Tüm bunlarla beraber kulisler ve tartışmalar hala sürerken Cumhuriyet’ten Remzi Akkök’e konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş önemli değerlendirmelerde bulundu. Karaş konuyla ilgili dikkat çekici kulis bilgilerini paylaşırken hükümetin en düşük emekli maaşına seyyanen zam planları bulunduğunu paylaştı.

ZAM GÜNDEME GELDİ

Karakaş söz konusu açıklamalarında asgari ücretin açlık sınırının altında olması, yasalara ve anayasaya aykırı bir durum teşkil ettiğini belirterek bu durumunda tartışmalara ve eleştirilere yol açtığını ve TÜRK-İŞ’in Nisan ayı açlık sınırını 17.725 TL olarak açıklamasının ardından, hükümetin emeklilere yönelik seyyanen zam planları gündeme geldiğini belirtti.

3-4 BİN TL SEYYANEN ZAM

AK Parti’nin 31 Mart’taki seçim yenilgisinin en önemli nedenlerinden biri olarak, emeklilerin durumu ve ekonomik kriz gösterilirken hükümetin politika ve ekonomi stratejilerinde değişiklik yapma ihtiyacı olduğu da bildirildi. Karakaş açıklamalarında düşük maaş alan emeklilere yönelik seyyanen zam yapılması yönünde hükümet çevrelerinden baskılar olduğunu belirterek kulis bilgilerine göre, hükümetin bu kapsamda emeklilere 3 bin TL veya 4 bin TL seyyanen zam yapma planı olduğuna ilişkin konuşmaların olduğunu bildirdi.