Kamu

İşaret Dili Tercümanı alımı için bakanlık ilan verdi: KPSS istenmiyor, 25 İlde personel alınacak!

İşaret Dili Tercümanı kadrosunda personel alımı yapılacak. Bu kapsamda verilen ilanda 25 il için alımların gerçekleştirileceği görüldü. Söz konusu alım için KPSS puanının istenmediği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işaret dili tercümanı pozisyonu için sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz İlanda belirtilen şartları taşıyanlar, 21 Ekim 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Özel Şartlar:

1) İşaret Dili Tercümanı (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Türk İşaret Dili Yeterlilik sınavından (TİDYES) en az 60 ve üzeri puan almış olmak,

Başvuru Şekli ve Süresi:

Adaylar başvurularını 03/10/2022 – 21/10/2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler;

Başvuruda adaylardan istenecek bilgi ve belgeler şunlardır:

Bir adet vesikalık fotoğraf, (Sistem kimlik belgesindeki fotoğrafı otomatik getirecektir. getirecektir. Fotoğrafı bulunmayanlar ise başvuru sırasında sisteme yükleyecektir. Sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir. )

İşaret dili bildiğini gösterir belge veya sertifikası Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden sisteme yüklenecektir.

TİDYES sonuç belgesi Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden sisteme yüklenecektir.

Adres bildirimi, sağlık durumları, adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin beyanları.

İşaret dili tercümanı olarak görev yapmasına ilişkin engeli bulunmamak.