İşçiye Güzel Haber! Cumhurbaşkanı’ndan Karar Geldi. Hesaplarına Yatacak Maaş Tutarı Belli Oldu!

Kamu işçisi için önemli bir açıklama yapıldı. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca kamu işçisi için yapılan açıklamaya göre ek ödeme ve ikramiye ödemelerinin ilk taksitlerinin ne kadar yatacağı ifade edildi. SGK’ da 4D olarak çalışan işçilerin cebini rahatlatacak olan ikramiye ve ek ödeme ‘nin ilk taksiti işçiye ne kadar ödenecek? Kaç işçi tediye ödemesinden yararlanacak? hangi işçi grubu tek ödeme şeklinde alacak? İşte ödeme tutarlarının detayları…

Cumhurbaşkanı’ndan Karar Geldi!

Tediye kelime olarak ek ödeme ya da ikramiye olarak bilinmektedir Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele 4 taksitle ek ödeme imkanı sunmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan karar, milyonlarca işçiyi sevindirecek. İşçi için alınan karara göre ikramiye ve ek ödeme tutarları yatmaya başladı. İlk tediye işçinin hesabına 28 Ocak tarihinde geçecek. 2. taksiti ise hesaplara 29 Nisan tarihinde yatırılacak. Ancak maden işçileri için durum farklı olacak. Maden işçileri için yapılan açıklamaya göre 23 Aralık’ta maden işçileri tek taksit olarak alacak.

Tediye olarak bilinen işçiye ek ödemeye bir de ek olarak 13 günlük tutar yatacak. 13 günlük ek ücret alacak olan işçilere fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dahil olmayacak. Buna göre 1 Milyon işçiye brüt maaşına göre 2021 yılında 1.102 TL olan ek ödeme tutarı 2.168 TL olarak yatırılacak. Yapılan bu açıklama 1 milyon emekliyi rahatlatacak.

Exit mobile version