İşe girişi 1999 öncesi ile 2008 arası olanlara KIDEM TAZMİNATI çıkmazı! Kimler faydalanamayacak?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama bugün geldi. Kıdem tazminatı kaldırılacak açıklamalarının ardından yeni hesaplamalar ortaya çıktı.

İşe girişi 1999 öncesi ile 2008 arası olanlara KIDEM TAZMİNATI çıkmazı! Kimler faydalanamayacak?- Geçtiğimiz günlerde Kulislerde yer alan ve gündeme gelen ‘Kıdem Tazminatı kaldırılıyor’ açıklamaları ardından kimler kıdem tazminatına hak kazanır? Kimler faydalanamaz? Milyonlarca çalışan tarafından bu sorular merak edildi.

KİMLER KIDEM TAZMİNATI ALIR? KİMLER ALAMAZ?

Yıllarca bir kurumda çalışmış sigortası ödenmiş olan milyonlarca vatandaşın en çok ihtiyaç duydukları işte çıkmaları halinde verilen kıdem tazminatından henüz resmi bir karar gelmedikçe SGK’sı olan herkes istifa ederek kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak kıdem tazminatı almak isteyenler için koşullar ve şartlar bulunuyor. Bunların başında da işe giriş tarihleri yer alıyor.

1999 İLE 2008 YILLARINA DİKKAT!

Bugüne bakıldığında günümüzde 8 Eylül 1999 tarihinden öne işe girenler bu haktan yararlanmaya devam ederken 8 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında ilk kez işe girenler önümüzdeki yıl Eylül ayından itibaren 25 yılı doldurdukları için prim gün şartını da sağladıktan sonra bu haktan yararlanmaya başlayacak. 1 Mayıs 2008’den sonra ilk kez işe başlayanlar da prim gün şartını doldurduktan sonra 2033 yılından sonra bu haktan faydalanmış olacak.

İstifa ile kıdem tazminatını almak için şartların sağlandığına dair belge Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınarak işverene ibraz edilmesi gerekiyor. İşveren de şartların sağlandığını gördüğü için kıdem tazminatını vermek zorunda kalıyor.

Kıdem tazminatı ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler ayrıca SGK’ya giderek öğrenebilirler.

Exit mobile version