İşi olmayanlar dikkat: Bakanlık tanesini 5 liradan aldığını duyurdu!

İşi olmayan vatandaşların gelir elde etmesi için yeni bir fırsat duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre balon balığı kuyruğu getirenlere 5 TL veriliyor. Söz konusu uygulamanın başlatılmasından itibaren ise Mersinli balıkçıların hatırı sayılır bir gelir elde ettikleri öğrenildi.

4 bin 66 adet balon balığı kuyruğu geldi

İşi olmayan veya ek gelir kazanmak isteyen vatandaşlar balon balığı kuyrukları sayesinde kazanç elde edebilirler. Konuya ilişkin açıklamada bulunan, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, “Son birkaç yıldır da Akdeniz kıyılarında görülüyor. Özellikle balon balığı zehirlenmelere ve ölümlere neden oluyor. Bu amaçla bakanlığımız balon balığının avcılığıyla ilgili bir destekleme tebliği yayınladı. Aralık ayında yürürlüğe girmişti, biz de tüm balıkçılarımıza duyurmuştuk. Bu kapsamda da 15 balıkçımızdan 4 bin 66 adet balon balığı kuyruğu geldi. Bunların da desteklemesini yapıyoruz. Bakanlık olarak tane başına 5 TL destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Akdeniz, Ege, Marmara bölgesinde görülen balon balığı, etinin zehirli olması ve kendini tehlike altında görmesi halinde şişmesiyle bilinen bir balıktır.

Exit mobile version