Kamu

İŞKUR duyurdu: Günde 5 saat çalışarak günlük 108 TL kazanabilirsiniz!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işsiz vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlara günlük ödemeler yapılıyor. Günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere düzenlenen programa katılan vatandaşlara günlük 108,68TL ödeme gerçekleştiriliyor.

İş arayan vatandaşlar için İŞKUR destek projesi düzenledi. Bu kapsamda işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla İşbaşı eğitim programları uygulanıyor.

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvuru yapılabilir. Proje kapsamında iş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi yapılıyor.

Programdan yararlanma şartları

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
4. Emekli olmamak,
5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Projede imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi de yapılıyor.