Ekonomi

İslam Memiş gram altının 1200 TL seviyesine çıkacağı tarihe işaret etti Düşmesi mümkün değil!

Geride bıraktığımız yılın son haftalarında 1000 TL’lik seviyeye kadar yükselen gram altın, yapılan müdahaleler ve yeni ekonomik modelin devreye girmesi ile birlikte gerilemişti. Yeni dönemde bir süreliğine baskılanmış olan gram altın, açıklanan son FED faiz artırımı kararı sonrasında yeniden yükselmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yatırım Yapmak İsteyenler Dikkat!

Hafta başında 980 TL seviyesine kadar yükselen ve yeni güne de yukarı yönlü hareketler ile başlayan gram altın, birçok altın yatırımcısı tarafından yakından takip ediliyor. Potansiyel yatırımcılar ise bu dönem içerisinde altın almanın mantıklı olup olmadığını sorgulamaya devam ediyorlar. Bu noktada devreye giren ve uzun bir süredir piyasalara dair ne söylediyse çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların yüzlerini güldüren, potansiyel yatırımcıları ise üzen açıklamalarda bulundu.

Uzman İslam Memiş gram altının haziran ayında yükseliş hızını arttıracağını ve temmuz ayında da üst seviyeleri göreceğini ifade etti. Bu durumun elinde altın olanların lehine olduğunu belirten Uzman Memiş, altın almak isteyenler için ise uygun bir zaman olmadığını ifade etti.

“1200 TL Olacak!”

Gram altının fiyatına ilişkin de açıklamalarda bulunan Uzman İslam Memiş, gram altının 1200 TL’ye yükseleceği tarihin çok da uzak olmadığını ifade etti. Uzmanın Memiş’in bu tahmini, elinde altın bulunan yatırımcıları sevindirdi.

Yıl Sonu Gram Altın Tahmini!

Genel olarak piyasaları değerlendiren Uzman İslam Memiş, gram altının artık baskılanamadığına dikkat çekti. Yükselişlerin çok hızlı bir şekilde ortaya çıkacağını savunan İslam Memiş, yıl sonu gram altın tahminini yineledi. “1450 TL olacak” şeklinde açıklama yapan İslam Memiş’in bu tahmininin doğru çıkıp çıkmayacağı, özellikle altın yatırımcıları tarafından oldukça merak ediliyor.