Ekonomi

İslam Memiş nisan ayı piyasa yorumlarını güncelledi: Gram altını 900’ün üstünde almam, o saatten sonra da bankalardan işlem yapmam!

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu yana bir yükselen bir düşen döviz kurları ve altın fiyatları, Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte iyiden iyiye dalgalı hareketlerin içerisinde seyretmeye başladı. Piyasaların değişen seviyelerine karşın net bir hareket sergilemek mümkün değilken, bu süreç içerisinde yatırım yapmak ya da yatırım miktarlarını arttırmak isteyenlere Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni tavsiyeler geldi.

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz durumun gündelik hayata etki etmesi ile birlikte vatandaşların önlerini görebilmek ve ülke ekonomisine dair bir öngörüye sahip olabilmek adına en çok takip ettikleri piyasa uzmanlarından biri olan İslam Memiş, yatırımcılara nisan ayı tavsiyeleri verdi. Memiş, altın ve gümüş alımları için bet bir seviye vererek, yatırımcıları uyardı.

“Bankanızı Değiştirin” Uyarısı!

Piyasalara dair yaptığı tespitler sayesinde çok konuşulmayı başaran Uzman İslam Memiş, Rusya- Ukrayna savaşanının ekonomi piyasalarını bir belirsizliğin içerisine sürüklediğini belirtti. Bir gün 103 dolar seviyesinde olan brent petrolün, ikinci gün 112 dolar seviyesine kadar hızla yükseldiğini ifade eden Memiş, aynı durumun altın ve döviz kurları için de geçerli olduğuna dikkat çekti.

Bu süreçte bankaların makas aralıklarını iyiden iyiye genişlettiğine dikkat çeken Memiş, özellikle saat 17:00’den sonra bankalar aracılığı ile alım satım yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Gram Altın Alırken O Seviyeye Dikkat!

2021 yılının aralık ayında 1000 TL seviyesini geçerek piyasaları ve yatırımcıları endişelendiren gram altına ilişkin alım yorumlarında bulunan Memiş, gram altının 900 TL üzerinde seyrettiği günlerde alım yapılmaması gerektiğini, kademeli alım fırsatının 850-900 TL arasında doğduğunu ifade etti.

“2022 Yılı Karışık Bir Yıl Olacak!”

Sene başından bu yana hem yatırımcıları hem de sade vatandaşı piyasaların dalgalı hareketlerine karşı uyaran İslam Memiş, bu tezini yineledi. Memiş, 2022 yılının ekonomi piyasaları açısından oldukça karışık bir yıl olacağını ifade etti.