Ekonomi

İslam Memiş’ten yeni piyasa değerlendirmesi! Altın fiyatları ve Bitcoin…

Aralık ayının ortasına kadar yapılan Merkez Bankası piyasa müdahaleleri ve aralık ayının 20’sinde düzenlenen kabine toplantısında alınan kur korumalı vadeli mevduatlar sistemi kararı sonucunda hem döviz kurları hem de altın piyasasında, ani bir düşüş etkisi yaratılabilmişti. Ancak bu piyasalarda yaşanan olumlu gelişmeler, kripto para piyasasına yansımadı. Kripto paralar değer kaybetmeye devam ettiler.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelerden, son dönemlerin en gözde yatırım aracı olarak gösterilen kripto para piyasası da etkilendi. Yeni dönemde altın piyasası ve döviz kurları belirli bir tutarda sabitlenirken, Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasında bulunan tüm coinler değer kaybetmeye devam etti.

Ekonomik alanda yaşanan tüm bu olumsuz gelişmelerden sonra, tüketim ürünlerine yansıtılan yüksek oranlı zamlar, vatandaşları tedirgin etti. Önlerini görmek ve Türk ekonomisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, uzman görüşlerine sığınmaya başladılar. Ekonomi piyasalarında yaşanan hareketlilikler ile ilgili yaptığı açıklamalar ve hem uzun vadeli hem de kısa vadeli tahminler ile dikkat çekmeyi başaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu süreç içerisinde vatandaşlar tarafından en fazla takip edilen piyasa uzmanları arasında yerini aldı.

Her açıklaması merak ile takip edilen Memiş, yeni gün itibari ile bir yeni açıklamaya daha imza attı. İslam Memiş, altın fiyatları ve kripto para piyasası ile ilgili, kılavuz niteliğinde olan değerlendirmelerini açıkladı.

Şubat Ayında Altın Yükselecek Diyorlardı!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan FED faiz kararından önce, piyasa içerisinde yer alan birçok uzman, altın fiyatlarının oldukça yükseleceğini iddia etmişti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İslam Memiş, bu tahminlerin yanlış olduğunu altın fiyatlarında bir yükseliş olmayacağını dile getirdi.

Gram Altın Alacaklar Dikkat!

İslam Memiş, açıklanan faiz oranları sonrasında altın piyasası ile ilgili tahminlerini açıkladı. Altının gerilemeye başlayacağını düşündüğünü belirten Memiş, şubat ayı içerisinde gram altın fiyatının 720 TL’ye kadar gerileyebileceğini ifade etti.

İslam Memiş’ten Bitcoin Yorumu!

Son dönemlerde 35 bin dolar seviyesinin bile altında işlem gören Bitcoin ile ilgili yorumlarda bulunan İslam Memiş, kısa zaman içerisinde Bitcoin’in toparlanacağını ve 40 bin dolar seviyesinden işlem göreceğini düşündüğünü belirtti.