İşlem yapmayan tüm vatandaşlar onaylamış sayılıyor: E-Devlet bilgileriniz ile giriş yaparak hemen reddedebilirsiniz!

Türkiye’de vatandaşların en sık şikayet ettiği konular arasında telefonlarına gelen aramalar ve mesajlar yer alıyor. Ancak devlet tarafından atılan adımlar ile İleti Yönetim Sistemi (İYS) kuruldu. Bu sistem sayesinde vatandaşlar telefonlarına gelecek olan mesaj ve aramaları önceden engelleyebiliyorlar. Ancak engelleme yapmayan vatandaş arama yapacak ve mesaj gönderecek şirketlere onay vermiş sayılıyor.

Telefonuna gelen ticari şirket mesajlarından sıkılanlar için İYS hayata geçirildi. Ancak pek çok vatandaş konu hakkında yeteli bilgiye sahip değil. Oysa İYS sistemine e-Devlet bilgileri ile giriş yaparak ticari mesajları önlemek mümkün.

Yeni işletmeler sisteme eklendi

Bu kapsamda yapılan son duyuruda ise Mevzuat gereğince 150.000 ve daha az sayıda onaylı iletişim adresine (telefon numarası ve eposta adresi sayısı toplamı) sahip olan işletmelerin bu izinleri İYS’ye kaydetmesi gereken son tarih 31 Mayıs 2021 olduğu bildirildi. Vatandaşlar 1 Haziran 2021’den itibaren bu işletmelerin izinlerini onaylayabiliyor veya reddedebiliyor.

Daha önce ticari elektronik ileti izni verdiğiniz marka ve hizmet sağlayıcılara ulaşmak için https://vatandas.iys.org.tr/giris?redirect=%2Fprofil internet adresi ile giriş işleminizi yapabilirsiniz.

Exit mobile version