İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara’daki görüşmenin detaylarını paylaştı: Süreç illüzyon olmadan devam ediyor

Dünyanın gündeminde Rusya-Ukrayna arasındaki savaş yer almaya devam ederken, Türkiye de bu savaşta arabulucu görevini üstlenmek istiyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için çabalayan Türkiye, öte yandan İsrail ile normalleşme sürecini de sürdürüyor. Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme sürecine ilişkin olarak dün kritik bir görüşme gerçekleştirilmişti. Söz konusu görüşmenin ardından, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail medyasına görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı, Görüşmenin Detayları Hakkında Konuştu

Tüm dünyanın gündeminde 24 Şubat tarihinden bu yana Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatı yer alıyor. Rusya’ya yönelik yaptırımlar artarak devam ederken, Türkiye de bu savaşta taraflar arasında arabulucu olmak için çabalıyor. Bu kapsamda üç ülkenin dışişleri bakanları, bugün Antalya’daki zirvede bir araya gelmişti. Rusya-Ukrayna arasında sürecin normalleşmesi için çabalayan Türkiye, öte yandan İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için de görüşmelerini sürdürüyor. Bu kapsamda dün, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Türkiye’ye gelmişti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Herzog, görüşme sonrasında İsrail medyasına konuştu.

“Normalleşme Süreci Hiçbir İllüzyon Olmadan Devam Ediyor”

Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını ve fikirlerini dile getiren Herzog, Ankara ile yeniden bağ kurma sürecinin devam ettiğini ifade etti. Herzog “Normalleşme süreci hiçbir illüzyon olmadan devam ediyor ve ikili menfaatleri yansıtıyor. Erdoğan birçok konuda gerçek diyaloğa açık ve taraflar olarak da önemli konularda detaylara baktık.” sözlerini dile getirdi. Erdoğan’ın birçok konuda görüşmeye istekli olduğunu ifade eden Herzog “Erdoğan ile gözlerimiz açık ve bütün kabine ve siyasi partilerle tamamen koordineli bir şekilde görüştük.” ifadelerini kullandı.

Ayroca İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, gelecekteki olası krizlerin önlenmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir savunma mekanizması hazırlanması konusunda görüş birliğine vardıklarını ve bunun da iki ülkenin ortak çıkarlarını yansıttığını belirtti.

Exit mobile version