İsrail kana doymuyor! Yaralıların üzerine köpek saldılar

İsrail’in, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’nde, bir saldırı köpeği aracılığıyla 75 yaşındaki bir yaralıya saldırdığı ve yaralının hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, Kemal Advan Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Başkanı Husam Ebu Safiyye ve diğer doktorlarla birlikte hastanede bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sırasında, çevrede konuşlanmış olan İsrail askerleri tarafından hastaneye ateş açılması nedeniyle Burş ve ekibi yerlerini değiştirmek zorunda kaldı. Burş, İsrail askerlerinin hastaneyi ablukaya alarak bazı bölümleri yıktığını, yardım girişine izin vermediğini, sağlık çalışanlarına, yaralılara ve hastaneye sığınan sivillere saldırdığını açıkladı.

Sağlık personelini canlı kalkan olarak kullandılar

Burş, İsrail güçlerinin hastanede 70’ten fazla kişiyi alıkoymuş olmasını ve askerlerin sağlık personelini tek tek sorgulayarak canlı kalkan olarak kullandıklarını belirtti. Hastanede yaşananlara ilişkin olarak Burş şunları söyledi:

“Ablukanın başlamasıyla birlikte hastanenin kapısı ve çevresi bombalandı, hastane içindeki binalara ateş açıldı ve kadın doğum bölümünün olduğu ikinci kat bombalandı, bu saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti. Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ahmed el-Kahlut alıkonuldu ve bilinmeyen bir yere götürüldü.

İsrail askerleri, hastaneye sığınan yerinden edilmiş siviller ile sağlık personelini yarı çıplak bir şekilde büyük bir çukurda toplayarak üzerlerine saldırı köpekleri saldırdı. İsrail’e ait iş makineleri, hastanenin oksijen ünitesini, su deposunu, merkez arşivini ve eczanesini yıktı.

İsrail güçleri, hastane bahçesinde buldozerle büyük bir çukur kazarak öldürdükleri kişilere ait yaklaşık 12 cesedi bu çukura attı. Çukura atılanların arasında yaralıların olup olmadığını bilmiyoruz. İşlenen bu iğrenç suçlara ilişkin ilgili uluslararası soruşturma açılmasını talep ediyoruz.”

 

Exit mobile version