İsrail sivilleri vurdu: 17 kişi öldü, çok fazla yaralı var!

İsrail, sivilleri vurmaya devam ediyor. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde siviller vuruldu. Saldırı sonucunda 17 kişi hayatını kaybetti, 26 kişide yaralandı.

İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Attar bölgesinde sivilleri hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin ise yaralandığını bildirdi. AK Parti’den saldırıya tepki açıklaması geldi.

AK PARTİ’DEN TEPKİ: NETANYAHU VE KATLİAM ŞEBEKESİ ER GEÇ YARGILANACAK

Saldırıyı sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şunları kaydetti:

“İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta binlerce sivilin sığındığı bölgeyi bombalamasını lanetliyoruz. Uluslararası toplumun ve kurallara dayalı dünya düzeni iddiasında bulunan devletlerin, İsrail söz konusu olunca büründükleri sessizliği şiddetle kınıyoruz. Netenyahu ve katliam şebekesi, soykırım ve savaş suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır.”

İsrail’in 13 Temmuz’da yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı ve daha önce İsrail tarafından güvenli bölge ilan edilen Han Yunus’un El Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda 90 kişi hayatını kaybetmiş, 300 kişi de yaralanmıştı.

Exit mobile version