İsrail’e desteğini açıklayan Starbucks hakkında flaş karar: Ürünlerinin kaldırılması için talimat verildi!

TCDD’den Starbucks kararı geldi. İsrail’e destek vermesi sonrasında tepkiye neden olan Starbucks ile ilgili bir karar da TCDD’den alındı. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Buna göre, yüklenici firmalara Starbucks ürünlerinin kaldırılması talimatı verildi.

TCDD, Starbucks’ın İsrail’e desteğinin ardından yüklenici firmalara Starbucks ürünlerinin kaldırılması talimatını verdi. Bu doğrultuda, Starbucks ürünlerinin YHT’den kaldırılması istendi.

STARBUCKS KARARI

Sosyal medya hesabından kararla ilgili açıklamada bulunan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, şöyle dedi:

“Ekim ayının ilk günlerinden itibaren uluslararası kamuoyunda infiale sebep olan, mazlum Filistinli kardeşlerimize yapılan soykırım ve işgalci israil’i eleştiren çalışanlarına yönelik mobbing uygulayan bahse konu kahve üreticisi firma ile şirketimizin herhangi bir sözleşmesi bulunmamaktadır.

Yüksek Hızlı Trenlerimizde kafeteryaların işletmeciliğini yapan yüklenici firmaya, bahse konu kahve üreticisi firmanın ürünlerinin yerine, alternatif ürünlerin yolcularımıza sunulması ile ilgili resmi bildirimde bulunulmuştur.

Necip Milletimiz her zaman zalimlere karşı mazlumların yanında yer almıştır. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak her zaman FİLİSTİNLİ kardeşlerimizin yanında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

Exit mobile version