Dünya

İsrailli Hahamdan Türk ürünlerine boykot çağrısı!

İsrailli haham David Stav, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırı sonrasında devam eden Filistin’deki şiddet olaylarına tepki olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özellikle Türkiye’yi hedef alan Stav, Yahudilere yönelik Türk ürünlerini satın almamaları çağrısında bulundu.

Tu Bişvat bayramı öncesinde konuşan Tzohar Hahamlık Örgütü Başkanı Stav, genellikle kuru meyve tüketiminin ön planda olduğu bu dönemde, Türkiye’den ithal edilen meyvelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti. Stav, Yahudilere, özellikle kuru meyve alımlarını durdurmaları ve yalnızca İsrail’de yetiştirilen ürünleri tercih etmeleri çağrısında bulundu.

“Türk Cumhurbaşkanı Hamas’ı destekliyor”

Stav’ın açıklamalarında Türk ürünlerine karşı boykot çağrısı, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Hamas’ı desteklemesi ve İsrail çıkarlarına karşı saldırıları desteklemesi gerekçesiyle yapıldı. Stav, “Bu savaş zamanında ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Hamas’ın ölümcül kampanyasının açık bir destekçisi olduğunu göz önünde bulundurarak, İsrail’deki ve dünyadaki tüm Yahudileri Türk ürünlerini satın almaktan tamamen kaçınmaya çağırıyorum” dedi.

Ayrıca Stav, “Tu B’Shvat gününe hazırlanırken, düşmanlarımızı desteklemekten kaçınmak için mümkün olan her şeyi yapmalıyız. Yerel çiftçilerimizin manevi ve maddi desteğimize her zamankinden daha fazla ihtiyacı var ve bu, İsrail toprakları ve halkıyla dayanışmamızı göstermek için kritik bir fırsat” şeklinde konuştu.