Ülke içi işsizlik oranının düşürülmesinde en büyük rolü üstlenen kurumlardan biri olan Türkiye İş Kurumu, bu yıl da yayınladığı iş ilanları ve geliştirdiği projeler ile milyonlarca vatandaşın çeşitli iş kollarında istihdam edilmesine aracılık etmeye devam ediyor. Ek olarak işinden çıkarılmış olan vatandaşlar için de nakit hizmeti sunacağını duyuran Türkiye İş Kurumu, son duyurduğu hizmeti sayesinde arama motorlarında en sık sorgulanan kurumlardan biri oldu.
Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Nedir?
Hem kamu kurumlarında hem de özel sektörde istihdam edilmek isteyen vatandaşlar için binlerce iş ilanını internet sitesinde barındıran Türkiye İş Kurumu, bu senenin zorlu ekonomi şartları çerçevesinde işsiz kalan vatandaşlara da işsizlik maaşı adı altında nakit desteği sunacağını açıkladı.
Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesinde ayrıntıları paylaşılmış olan işsizlik maaşını almaya hak kazanmak için işten kendi isteği ile ayrılmamış olmak ve işten çıkarılma sebebinin yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak olması şartlarını sağlamak gerekmektedir.
Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan işsizlik maaşı, bu yıl açıklanan TÜİK enflasyon verileri ve asgari ücret zammı çerçevesinde tekrar hesaplanmıştır. İşten çıkarılmadan önce alınan maaşa göre değişiklik gösteren işsizlik maaşı tutarları şu şekilde duyurulmuştur:
- İşten çıkarılmadan önce ki son 4 ay maaşı asgari ücret olanlara: 1.986,41 TL
- İşten çıkarılmadan önce ki son 4 ay maaşı 7 bin 500 TL olanlara: 2.977,23 TL
- İşten çıkarılmadan önce ki son 4 ay maaşı 10 bin 500 olanlara: 3.972,82 TL
Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Ne Kadar Süre Boyunca Ödenir?
Türkiye İş Kurumu işsizlik maaşını şu sürelerde ödemektedir:
- Son 600 gün sigortası olanlara: 180 gün
- Son 900 gün sigortası olanlara: 240 gün
- Son 1080 gün sigortası olanlara: 300 gün