İşsiz olan T.C. vatandaşlarının dikkatine: O şartları taşıyan herkese, 10 ay boyunca maaş ödenecek! İşsizlik maaşı 2022

Geçtiğimiz yılın eylül ayından bu yana bir yükselen bir düşen döviz kurları, beraberinde altın piyasasının da dalgalı hareketler sergilemesine ve buna bağlı olarak da gündelik hayat hizmetlerine ve ürünlerine yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Yeni yılda etkisi katlanarak devam eden ekonomi piyasalarının dalgalı hareketleri, yapılan zam oranlarının artması ile birlikte vatandaşları dar boğaza düşürdü.

Ekonomik şartların çeşitli faktörlere bağlı olarak kötüye gitmesi, işverenlerin işçi maliyetlerini karşılayamamalarına ve bu sebeple de kadrolarını küçültmelerine sebep oldu. Hali hazırda dar boğazda olan ve işten çıkarılınca gündelik ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelenlere, bu noktada müjdeli haber geldi. Türkiye İş Kurumu, ilgili şartları sağlayan her işsiz vatandaşa maaş bağlanacağını duyurdu.

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Nedir?

Yayınladığı personel alımı ilanları ve geliştirdiği istihdam projeleri ile vatandaşlar tarafından en çok takip edilen kamu kurumlarından olan Türkiye İş Kurumu, yeni dönemde işsizlik ile mücadele etmeye çalışırken bir taraftan da geçinmeye çalışan vatandaşlara yardım eli uzattığını açıkladı. “İşsizlik maaşı” başlığı altında uzatılan bu yardım elinde, kendi isteği dışında işinden ayrılan işsiz vatandaşlara, son 120 gündür sigortalı çalışmaları, son 3 yıl içerisinde 600 günlük sigortaya sahip olmaları halinde maaş bağlanacağı bildirildi.

Türkiye İş Kurumu Maaşı Ne Kadar?

Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan işsizlik maaşı hizmetinin tutarları şu şekilde hesaplandı:

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Başvurusu 2022

Türkiye İş Kurumu’ndan işsizlik maaşı alabilmek için ilgili SGK evraklarını derleyerek, işten ayrıldıktan sonra ki 30 gün içinde en yakın İŞKUR şubesine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Exit mobile version