İşsizlik maaşı arttı, asgari ücrete gelen yüzde 30 zam işsizlik maaşı alanlara da verildi! İşte 2022 yılı güncel işsizlik maaşı tutarları

Asgari ücretin artışının ardından özellikle asgari ücret üzerinden hesaplanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal destek ödemeleri de artırıldı. Gerçekleşen bu artış ile birlikte pek çok ödeme türü de sosyal destek ödemeleri gibi artış gösterdi. O ödeme türlerinden biri olan işsizlik maaşının da asgari ücrete gelen zam kadar artış göstererek, ağustos ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatacağı açıklandı.

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN HESAPLANIYOR

Temmuz ayında asgari ücrete gelen yüzde 30’luk zammın ardından ağustos ayından itibaren asgari ücret alacak olan vatandaşların alacağı maaş 4 bin 253 TL’den 5 bin 500 TL’ye yükseltildi. Yeni asgari ücret artışı başta işsizlik maaşı olmak üzere pek çok ödemenin de zamlanmasını sağladı. Asgari ücret üzerinden hesaplanan işsizlik maaşının, bu aydan itibaren brüt asgari ücret üzerinden yani 6 bin 471 TL’den hesaplanacağı öğrenildi.

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI İLE EN YÜKSEK İŞSİZLİK MAAŞI AÇIKLANDI

Gelen zammın ardından işsizlik maaşı alan vatandaşların gözü kulağı da Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) çevrilmişti. İŞKUR üzerinden ödenen işsizlik maaşının güncel tutarları açıklandı. Bu ay itibariyle en düşük asgari ücretin 2 bin 568 TL olarak ödeneceği öğrenilirken; en yüksek işsizlik maaşının ise, 5 bin 137 lira 51 kuruşa çıkacağı duyuruldu.

ZAMLI MAAŞLAR AĞUSTOS AYINDA

Zamlı maaşlarını emekliler ve memurlar almışken, asgari ücretli olarak çalışanlar ağustos ayı itibariyle almaya başlayacak. İşsizlik maaşının zamlı ödemeleri de ağustos ayı da dahil olmak üzere 31 Aralık’a kadar bu tutarlar üzerinden gerçekleştirilecek. Öte yandan aralık ayında asgari ücrete gelecek olan zam, işsizlik maaşının tutarlarının yeniden hesaplanmasını sağlayacak.

Exit mobile version