Genel

İstanbul-Ankara arası yeni hızlı tren hattıyla 80 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni Kalkınma Yolu projesinin detaylarını paylaşarak, İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 80 dakikaya düşürecek bir hızlı tren projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek olan demiryolu projesinin ihalesi bu yıl içerisinde yapılacak. Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattı, 344 kilometre uzunluğunda olacak ve saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek.

Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamada, projenin 2028 yılında hayata geçirilmesi planlandığını belirtti. yeni yapılacak hızlı tren hattı, mevcut süreyi önemli ölçüde azaltarak, İstanbul-Ankara arasındaki ulaşımı daha hızlı ve etkili hale getirecek.

Ulaştırma Bakanı, İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısına son 21 yılda sadece bakanlık olarak 1 trilyon 163 milyar 200 milyon TL yatırım yapıldığını da vurguladı.

Şu anda mevcut İstanbul-Ankara arası yüksek hızlı tren hattının süresi yaklaşık 5 saat iken, yeni hızlı tren projesi ile bu sürenin 80 dakikaya, yani yaklaşık 1.5 saate düşeceği ifade edildi. Ancak, projenin fiyatlandırma detaylarına dair henüz bir bilgi verilmedi.

Mevcut İstanbul-Ankara arası hızlı tren hattının fiyatları şöyle:

  • Standart Ekonomi: 430 TL
  • Standart Business: 645 TL
  • Standart Genç (13-26 yaş arası): 370 TL