İstanbul, Ankara, İzmir iftar ve sahur vakitleri saat kaçta? 2022 Ramazan iftar ve sahur saatleri

Ülke sınırları içerisinde yaşayan Müslüman vatandaşlar tarafından heyecan ile beklenen 2022 ramazan ayı, 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak olan ilk oruç ile başlıyor. Oruç ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar, bulundukları şehirlerde iftar ve sahur saatlerini araştırmaya başladılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı oruç tutmak isteyen vatandaşlar için 2022 ramazan ayı imsakiyesini yayınladı. İmsakiye aracılığı ile şehir şehir iftar ve sahur saatleri duyurulmuş oldu.

Diyanet İşler Başkanlığı 2022 İmsakiyesini Yayınladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı için özel olarak hazırlamış olduğu imsakiyeyi yayınlayarak, her kente özel iftar ve sahur saatlerini vatandaşlara duyurdu.

İlk Teravih Namazı Bu Akşam Kılınacak!

11 ayın sultanı ramazan ayı, 2022 yılında 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak olan ilk oruç ile başlayacak. Ramazan ayı kapsamında kılınacak olan ilk teravih namazı ise bu akşam kılınacak. Teravih namazının kılınması için bazı illere göre belirlenen ezan saatleri şu şekilde duyuruldu:

İftar ve Sahur Saatleri Belli Oldu!

1 Nisan Cuma akşamı kılınacak olan ilk teravih namazı ile hazırlığı yapılacak olan ramazan ayı, 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak olan ilk oruç ile başlamış olacak. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, arama motorlarında sıklık ile iftar ve oruç saatlerini sorgulamaya başladılar.

Vatandaşların iftar- sahur saati sorgulamalarına Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yanıt geldi. Başkanlık her şehir için özel olarak hazırlamış olduğu iftar ve sahur saatlerini vatandaşlar ile paylaştı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul ve Ankara illeri için iftar ve sahur saatleri şu şekilde belirlendi:

Exit mobile version