İstanbul dahil çevre illerde hissedilen depremden sonra flaş açıklama: Deprem uzmanı duyurdu!

AFAD’ın sitesinde yer alan bilgilere göre, dün saat 23.05’te Marmara Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Balıkesir olarak açıklarken, büyüklüğünü de 4.5 olarak duyurdu. Paniğe neden olan depremin ardından bir değerlendirme geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde yaşanan depremin ardından bir açıklamada bulundu. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, “Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil” dedi.

DEPREM KORKUTTU

AFAD verilerine göre, Marmara Denizi’nde saat 23.05’te deprem meydana geldi. Yerin 4.3 kilometre derinliğindeki deprem 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin Balıkesir Erdek’te, yerin 8.3 kilometre derinliğinde ve 4.5 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı. Görür, “Arkadaşlar, Marmara’da Harmanlı, Erdek/Balıkesir’de 4,5 deprem oldu. Deprem deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil. Sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version