İstanbul depremi sonrası önemli açıklama: Deprem beklenen yeri açıkladı!

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından uzmanlar tarafından önemli açıklamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda depremin yerel ya da ikinci kırığın üzerindeki gerginlik boşalmasından kaynaklandığı bildirildi. Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Bizim İstanbul depremi beklediğimiz yer Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde.” İfadelerini kullandı.

İstanbul’da hissedilen deprem endişeye neden oldu. Deprem uzmanları da Kartal’da meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından değerlendirmelerini paylaştılar.

Jeofizik Profesörü Övgün Ahmet Ercan İstanbul’da gerçekleşen depremin ana kırık üzerinde gerçekleşmediğini söyledi. Yerel bir gerginlik boşalması olduğunu söyleyen Ercan, Büyük depremin ayak sesleri falan değil. Ardından büyük deprem beklemiyorum. Öşürtmeli haberlere kulak asmayınız” ifadelerini kullandı.

“Marmara’da daha çok zamanımız olduğunu düşünüyorum”

İstanbul depremi beklenen yerin Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde olduğunu söyleyen Ercan şu ifadeleri kullandı:
“Depremin sığ olacağını düşündüm, öyle de oldu. Depremin etkisi çok büyük değildir. İlk bilgiler geldiği zaman bunun bir depremcik olduğu anlaşıldı. Biz 4’ten büyüklere deprem deriz. Bunlardan Marmara’da here yıl biner tane oluyor. Deprem Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde olmadı. Bu bir bakıma iyi bir olay. Bizim İstanbul depremi beklediğimiz yer Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde. Kartal, yani oralardaki bir yerel ya da ikinci kırığın üzerindeki gerginlik boşalmasından başka bir şey değil. Ben Marmara’da daha çok zamanımız olduğunu düşünüyorum”

Exit mobile version