DepremlerGündem

İstanbul depremiyle ilgili flaş açıklamalar! Uzman isimler duyurdu

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da dün 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremin ardından uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesaplarından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre İstanbul’da Beylikdüzü merkezli 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. 15.07’de gerçekleşen deprem İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi.

PROF. NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA;

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından depremle ilgili açıklama yaptı.

Görür, şunları belirtti:

* Arkadaşlar, bugün Kartal yöresinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem denizde değil karada.

* 1999 depremlerinden sonra biz Gebze-Maltepe hattı arasında, KAF’ın Adalar koluna paralel bir zayıflık zonunun/ fayın varlığını biliyorduk. 1999 depremlerinden sonra bu hat üzerinde 2000 ve 2001 yıllarında da 4’lü mertebelerde depremler olmuştu.

* Hatta o yıllarda ben buralardaki yerel yönetimleri mektup yazarak uyarmıştım. Hatta bu fayın Gebze-Tuzla arasındaki kısmını biz inceledik. O zaman ben TÜBİTAK MAM başkanıydım.

* Bu fayın varlığı bu yöredeki yerleşim alanlarının daha özenli olmasını gerektirir, çünkü olası Marmara depreminde buralar görece daha zayıflık zonu olarak hareket edecektir. Sevgiyle.

PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY’UN AÇIKLAMASI;

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haber Global’de yaptığı açıklamada “17 Ağustos depreminden sonra kuzeye doğru giden hatlarda depremler oldu. Kartal, Tuzla gibi. Yalova-Çınarcık fayını otoyol gibi görürsek bu da kuzeye giden kollarda olan depremlerden biri” değerlendirmesi yaptı.

“ŞEHİR İÇİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN ŞİDDETİNİN YÜKSEK HİSSETTİK”

“Büyük İstanbul depremi Adalar’ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok” diyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetinin yüksek hissettik” açıklaması yaptı.