GündemTeknoloji

İstanbul için yeni müjde geldi! Bakan Uraloğlu duyurdu!

İstanbullular için bir çile haline gelen ulaşımda yeni çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bakan Uraloğulu’nun yaptığı son açıklamalar ile İstanbul için yeni müjde verildi.

İstanbullular için büyük bir çile haline gelen ulaşım her geçen gün büyüyen ve gelişen teknoloji ile yenileniyor. Yapılan son açıklamalarda sürücüsüz metroların müjdesini veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ülkemizin saatte 160 kilometre hıza sahip ‘Yeni Sakarya’ ismini verdiğimiz ilk milli ve yerli elektrikli tren seti projemizde, 2 prototip (ilk örnek) seti tamamlayarak hizmete sunduk. Seri üretime başladık” dedi. İşte tüm detaylar…

Sürücüsüz metro hizmette!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı son açıklamalar ile İstanbullular için müjdeyi verdi. Sürücüsüz metro hizmetinin İstanbul için hizmete girdiğini belirten Bakan Uraloğlu açıklamalarında; “Hayata geçirdiği tüm projelerde yerlilik ve millilik hususlarını ön planda tutan Bakanlığımız açısından 2023 yılı, nisan ayında ilk milli elektrikli tren setlerimizi hizmete aldığımız, eylül ayında yüzde 70 yerlilik oranıyla üretilen yerli ve milli sürücüsüz metro aracımızı raylara indirdiğimiz ve şimdi de Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hatlarında kullanılacak sürücüsüz yerli metro setimizi teslim alarak taçlandırdığımız bir yıl oldu.

2023 yılında ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir başlangıç yaparak yerli aracımız Togg’a kavuştuğumuz gibi yerli ve milli sürücüsüz metro setlerimize de kavuştuk. Üstelik bu yıl, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda bir ilk olarak yerli ve milli metro sinyalizasyon sistemlerini kullanmaya başladık. Şimdi, teslim aldığımız sürücüsüz yerli metro setimizi de Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarımızda kullanacağız” ifadeleri ile 2023 yılında teknolojik gelişimler ışığında birçok yeniliğe imza atıldığını vurguladı.

İlk milli ve yerli tren!

Bakan Uraloğlu açıklamalarında “Ülkemizin saatte 160 kilometre hıza sahip ‘Yeni Sakarya’ ismini verdiğimiz ilk milli ve yerli elektrikli tren seti projemizde, 2 prototip seti tamamlayarak hizmete sunduk. Seri üretime başladık. 2030 yılına kadar bu tren setlerinin sayısını 56’ya tamamlamayı planlıyoruz. Saatte 225 kilometre hıza sahip milli elektrikli hızlı tren seti projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik. 2024 yılında prototip üretimin tamamlanmasını planlıyoruz. ‘Eskişehir 5000’ milli elektrikli ana hat lokomotifi projesinde de prototip imalatını tamamlayarak raylara indirdik. Milli banliyö tren seti prototip araç üretimi çalışmalarımız da devam ediyor.” ifadeleri ile yeni projelerinde hayata geçtiğini dile getirirken ilk yerli ve milli trenimizin de hizmete sunulduğunu belirtti.