İstanbul ve İzmir dikkat: Zam açıklaması yapıldı!

İzmir ve İstanbul’u ilgilendiren önemli zam açıklamaları yapıldı. Su faturaları ilgili olarak yapılan açıklamalarda, İstanbul’da suya yüzde 50’ye varan zam yapılabileceği iddia edildi. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Yönetimi’nin suya yüzde 50’ye varan zam teklifinde bulunacağını açıklandı.

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için flaş bir gelişme yaşandı. İSKİ’nin su faturalarına yüzde 50 zam yapacağı iddia edildi. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,

“CHP’li İBB Yönetimi yarın İBB Meclisi’ne %50’ye varan su zammı teklifi getiriyor. İstanbullular adına vereceğimiz karar konusunda siz ne diyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

İzmir’de suya zam yok

İzmir’de ise 2021 yılında suya zam yapılmayacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Ekonomik şartlar ne kadar zorlasa da, 2021 yılı sonuna kadar suya zam yapmayacağız. Bütçe planımızda yer alan, meclisimizde onaylanan ve 2021 yılı Temmuz ayında yapılması öngörülen yüzde 10’luk zammı iptal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version