İstanbul’da 1 ay boyunca ücretsiz olacak: Duyuru yapıldı!

İstanbul’da yaşayanları ilgilendiren bir açıklama geldi. 1 ay boyunca ücretsiz olacağı duyuruldu. İstanbul’da yeni metro hattı açıldı. İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasında hizmete alınan metronun açılışa özel olarak 1 ay boyunca ücretsiz olacağı bildirildi.

İstanbul’da yeni metro hattı 1 ay boyunca ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metronun 1 ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Buna göre, Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada, Göktürk’ten 12 dakikada gidilebilecek. Saatte 120 kilometre hıza sahip araçlar da bu hatta kullanılacak.

ÖĞRENCİLER ÜCRETİN YARISINI ÖDEYECEK

İstanbul Havalimanı Metro ücreti, metrobüs ücretiyle aynı olacak. Kısa mesafe 9,90 TL, havalimanı ise 12 TL olarak uygulanacak. Mesafe uzunluğuna göre ücretlendirilme yapılacak. Öğrenciler de bu ücretin yarısını ödeyecek. Burada hem İstanbulkart hem Türkiyekart hem de kredi kartı ile ödeme yapılabilecek.

KAÇ DURAK OLACAK?

İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı 34 kilometre uzunluğunda. Önümüzdeki aylarda Gayrettepe bölümünün de faaliyete geçmesiyle hat uzunluğu, 37,5 kilometreyi bulacak. Kağıthane-Havalimanı güzergâhının Türkiye’nin en hızlı metro hattı olacağı belirtildi.

Hatta bulunan duraklar, şu şekilde açıklandı:

Havalimanı-3

Havalimanı-1

Havalimanı-2

İhsaniye

Göktürk

Kemerburgaz

Hasdal

Kağıthane

Gayrettepe (Dört ay sonra hizmete açılacağı duyuruldu)

Exit mobile version