Gündem

İstanbul’da alarm verildi: Vatandaşlara ‘kapatın’ uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden fırtına uyarısı geldi. Marmara Bölgesi’nde fırtına bekleniyor. Fırtınanın Marmara genelinde, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli olacağı bildirildi. İGDAŞ, İstanbul’da yaşayan vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.

İstanbul’da fırtına etkili oldu. Bugün sabah saatlerinde başlayan fırtınanın 2 gün sürmesi bekleniyor. Fırtına uyarılarının ardından İGDAŞ’tan İstanbullulara çok önemli bir uyarı mesajı gönderildi.

İGDAŞ UYARI YAPTI

İGDAŞ’tan İstanbullulara kısa mesajla lodos uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda “Güvenli doğal gaz kullanımı için bacalı cihaz bulunan mahalde kesinlikle uyumayınız, ortamlarınızı sık sık havalandırınız, gece uyumadan önce cihazınızı kapatınız” ifadeleri yer aldı.

PROF. DR. ŞEN DE UYARDI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun batısında lodos fırtına hızında hasar yapar dikkat. Deniz Ulaşımında aksamalar olabilir. Edremit Körfezi civarında kuvvetli olmak üzere Ege kıyısı ve Batı Akdeniz’de yağmur var. Diğer bölgeler parçalı bulutlu. Sıcaklıklar yükseliyor.