İstanbul’da Batı Nil Virüsü tespit edildi: Sakın dokunmayın!

Türkiye’de corona virüsü ile mücadele devam ederken uzmanlardan endişelendiren yeni bir virüs haberi geldi. Son yapılan açıklamalara göre, İstanbul‘da Batı Nil Virüsü tespit edildi. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ölü kuşları dokunulmaması gerektiğini ifade etti.

Her gün binlerce kişi corona virüsüne yakalanırken, İstanbul’dan yeni bir virüs haberi geldi. Gelen bilgilere göre, İstanbul Üniversitesi tarafından ölü 36 kuştan 8 karga ve bir saksağan üzerinde yapılan çalışmada virüse rastlandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz virüsün sivrisineklerden insanlara bulaştığını söyledi.

Kan yoluyla bulaşabiliyor

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz açıklamalarında, “Halkımız ‘Kuşlardan direkt bana virüs bulaşıyor’ gibi algılamasın. Direkt kuşlardan virüs bulaşmıyor. Yine de ölü kuşlara özellikle çocukların açıp onların etleriyle oynayıp, sonra ağızlarına burunlarına götürmemeye dikkat etsinler. Kan yoluyla bulaşabiliyor. Elde çizik falan varsa o şekilde bulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version