İstanbul’da büyük bir deprem kapıda: Flaş açıklama, yüzbinlerce insan ölümle burun buruna kalacakken…

Türkiye’de deprem konusu herkes için önem taşıyor. Bu kapsamda bugün sosyal medya üzerinden flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “İstanbul’da büyük bir deprem kapıda. Yüzbinlerce insanımız ölümle burun buruna kalacakken, bu kentteki çürük binaları, yıkılması olası barajları, tahrip olacak alt yapıyı yeterince güçlendirecek çalışmaları yapmak varken bu vurdum duymazlık niye?” ifadeleri kullandı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden flaş açıklamalarda bulundu.

Bugün yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sözcü Gazetesinde ‘Gündem deprem olunca İBB Meclisi boş kaldı’ haberini okuyunca içim daraldı. Şu an itibariyle Edremit ve Kuşadası Körfezlerinde deprem fırtınası devam ederken bile böyle bir aymazlık nasıl yapılabilir diye kahroldum. İstanbul’da büyük bir deprem kapıda.

Yüzbinlerce insanımız ölümle burun buruna kalacakken, bu kentteki çürük binaları, yıkılması olası barajları, tahrip olacak alt yapıyı yeterince güçlendirecek çalışmaları yapmak varken bu vurdum duymazlık niye? Hükümetiyle, muhalefetiyle neden deprem konusuna olması gereken gibi yaklaşıl mıyor? İnsanlarımızın hayatı bu kadar mı düşünülmüyor?

Deprem dirençli kentler konusu neden hükümet programında, Altılı Masa vaatleri arasında yok. Deprem konusu bir tabu mu ki siyasiler tarafından pek konuşul muyor? Depremler herşeyden daha gerçek ve ebediyen devam edecek.

Aklımızı başımıza toplayalım. Deprem dirençli kentler oluşturarak bu sorunu gündemden kaldıralım.

Exit mobile version