Editörün SeçtikleriGündem

İstanbul’da korkunç patlama! Vali Yerlikaya acı bilançoyu açıkladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Saat 16.20 gibi yaşanan patlamanın bir giyim mağazasının önünde meydana geldiği öğrenilirken, patlamanın şiddetiyle birlikte kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü görüldü. Konu ile ilgili olarak Vali Yerlikaya bir açıklama yaptı ve son durumu aktardı.

VALİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

Patlamayla birlikte Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde büyük panik yaşanırken, patlamayla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi. Vali Yerlikaya açıklamalarında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak Vali Yerlikaya ilk açıklamasında “Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Öte yandan İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattı. Patlamayla ilgili 5 savcının görevlendirildiği öğrenildi.

İstiklal Caddesi’ndeki patlama birçok bölgeden duyuldu. Patlama nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi de yaralandı. Patlama anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Patlama sonrası cadde kapatıldı. Polis ekiplerinin çevredeki incelemesinin sürdüğü ve kimsenin caddeye sokulmadığı öğrenildi.