Gündem

İstanbul’da polis, ihbar üzerine göçmenlerin peşine düştü: Kovalamaca anı kameralara yansıdı

Son dönemlerde Türkiye’nin sıcak gündemi arasında yer alan göçmen konusuna ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Arnavutköy’de, etrafı çitlerle ve konteynerler ile çevrili bir evin önüne gelen bir TIR’a onlarca sayıda göçmen bindirildi. Evdeki Afgan ve Pakistan uyruklu onlarca göçmen, bu sırada polisin geldiğini görünce kovalamaca başladı. Yaşanan anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

Polisle Göçmenler Arasında Kovalamaca

DHA’nın haberine göre dün akşam İstanbul’da şok eden bir gelişme yaşandı. İstanbul Arnavutköy’ün Haraççı Mahallesi’nde, Afgan ve Pakistan uyruklu onlarca göçmenin bir TIR’a bindirildiği görüldü. Göçmenlerin araca bindirildiğini gören çevre sakinleri hem o anları cep telefonlarıyla görüntüledi hem de durumu polis ekiplerine bildirdi. Etrafı çitlerle ve konteynerler ile çevrili bir evin önüne yanaşan TIR’a yaklaşık 100 göçmen bindikten sonra TIR bölgeden uzaklaştı ve 100 göçmen gözden kayboldu. O sırada evde kalan diğer Afgan ve Pakistan uyruklu göçmenler ise polisin geldiğini görünce evden çıkıp kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucunda polis ekipleri yaklaşık 70 göçmeni yakaladı. TIR’a binerek kaçıp uzaklaşan yaklaşık 100 kadar göçmen içinse yakalama çalışmaları başlatıldı. Polislerle göçmenler arasındaki kovalamaca, çevre sakinlerinin cep telefonu kameralarına yansıdı.

Adli İşlemler Başlatıldı

Polislerle göçmenler arasındaki kovalamacının ardından polis ekipleri 73 göçmeni yakaladı. Elde edilen bilgilere göre polis 42 Afganistan, 20 Bangladeş, 4 Pakistan, 2 Sudan, 2 Afrika ve 3 Yemen uyruklu göçmeni yakaladı. Yakalanan 73 göçmenden 4’ü hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenilirken, yakalananların sınır dışı edilmesi için işlemlerin de devam ettiği bildirildi. Kovalamaca anlarını kameraya alan çevre sakinleri, olay sırasında şaşkınlığını gizleyemedi. Göçmenlerin o eve ne zaman geldikleri ise bilinmiyor.