İstanbul’da virüs alarmı: Vakalar artıyor, 21 kişi tedavi altında!

İstanbul’da virüs alarmı başladı. Vakaların arttığı ve 21 kişinin de tedavi altında olduğu öğrenildi. Virüse karşı kritik uyarılar yapılırken, İstanbul’da 9 ilçede yaşayanların daha dikkatli olması istendi.

İstanbul’da Vatı Nil Virüsü endişeye neden oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, İstanbul’da 21 kişinin Batı Nil Virüsü nedeniyle tedavi altında olduğunu bildirdi. “Culex” türü sivrisineklerden bulaşan virüse karşı alınması gereken önlemler açıklandı.

İLK OLARAK 2010 YILINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Türkiye’de ilk kez 2010 yılında görülen ve son 2019’da salgına yol açan Batı Nil virüsü yeniden görülmeye başlandı. “Culex” türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüsle ilgili Sağlık Bakanlığı, virüsün 2024 yılında 6 kişide tespit edildiğini duyurmuştu. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘batı Nil virüsü’ uyarısı yapıldı.

9 İLÇEYE UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, incelemelere göre Culex sivrisineklerinin en yoğun olduğu ilçelerin dokuz adet olduğunu belirtirken o ilçeleri, Ümraniye, Beylikdüzü, Arnavutköy, Eyüp Sultan, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece olarak sıraladı.

İSTANBUL’DA 21 VAKA VAR

İstanbul’daki vakalardan bahseden Eryiğit, “Şüpheli vaka tanımlamalarını ilk günden itibaren biz takip ediyoruz. Şu an İstanbul’da toplam 21 bildirilmiş vaka var. Bu kişiler Batı Nil virüsü nedeniyle hastanede tedavi altında. Tamamı biraz önce saydığım dokuz ilçeden. Neyse ki henüz ölümlü vaka yok.” dedi.

Exit mobile version