İstanbul’da yaşayan vatandaşlar dikkat: 15 Mayıs tarihine kadar metro, metrobüs, marmaray ve otobüs geçişleri ücretsiz!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönde hareketler sergilemesi ile birlikte ocak ayının başında zamlanan akaryakıt fiyatları, mart ayında resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte rekor seviyeleri gördü. Akaryakıt ürünlerine gelen zamlardan ötürü zor duruma düşen sürücüler, kendi araçlarını otoparklara park edip rotalarını toplu taşıma araçlarına çevirdiler. Ancak akaryakıt ürünlerine gelen yüksek oranlı zamlar, toplu taşıma ücretlerinin de artmasına sebep oldu.

Son olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için yapılan yüzde 40 oranlı toplu taşıma zammı, il sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların gündelik ulaşım ücretlerinin artmasına ve doğal olarak da hali hazırda artan giderlere bir yenisinin daha eklenmesine yol açtı. Bu durum karşısında sessiz kalmak istemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ile ilgili yeni bir kampanya geliştirdiğini açıkladı.

İBB Ulaşım Kampanyası 2022

İBB, UKOME tarafından yapılan ulaşım zammından sonra mağdur olan vatandaşlar için yeni bir kampanya geliştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 15 Mayıs tarihine kadar İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile kampanyaya katılım sağlayan ve QR kod yöntemi ile ödeme yapan vatandaşlara, ilk geçiş ücretlerinin iade edileceği bildirildi.

İBB Ulaşım Kampanyasının Ayrıntıları

İBB’nin İstanbulkart sahipleri için geliştirmiş olduğu ulaşım kampanyasından, yalnızca bir kereliğe mahsus olmak üzere yararlanılabilmektedir. Başvuru esnasında istenen izinlerin onaylanmamış olması, kampanyanın devreye girmesini engellemektedir.

İBB Ulaşım Kampanyası Başvurusu 2022

İBB’nin İstanbul ili içerisinde yaşayan ve toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu ulaşım kampanyasına katılım sağlayarak ücretsiz geçiş hakkına sahip olmak isteyen vatandaşların, İstanbulkart Mobil uygulamasını indirmeleri gerekmektedir. Uygulamanın açılış ekranında istenen şahsi bilgilerin doldurulması ve istenen kampanya izinlerine gerekli izinlerin verilmesi, kampanyaya katılımın gerçekleşmesi için yeterlidir.

Exit mobile version