İstanbulkart basanlar ve basacaklar: Zam geldi, bu ücreti ödeyeceksiniz!

İstanbul’da vatandaşlar toplu taşımada İstanbulkart kullanıyor. Bu kapsamda flaş bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamalara göre, İstanbulkart’a yüzde 71, anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı.

İstanbul’da toplu taşıma kullananları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Belbim AŞ.’den yapılan açıklamalara göre, İstanbulkart’a yüzde 71, turistlerin kullandığı anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı. Buna göre, kişisel kart 35 TL’den 60 TL’ye, anonim kart 25 TL’den 50 TL’ye çıkarıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Sevgili İstanbullular,

Sizlerin hayatını kolaylaştırmak adına İstanbulkart’ı ulaşım kartı olmanın ötesinde ‘Şehrin Yaşam Kartı’ olarak konumlandırdık. Geliştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde İstanbulkart ile şehrin binlerce noktasında ulaşım ve ulaşım dışında ödeme hizmetleri sunmaktayız.


Tüm bunların yanında İstanbul içi toplu ulaşımının fiziksel kart olmadan da yapılabilmesini sağlayan ‘İstanbulkart Mobil’i devreye aldık. İstanbulkart’ın yeteneklerini dijitale aktardığımız ücretsiz ‘İstanbulkart Mobil’ uygulamasını kullanarak tüm ulaşım ödemelerinizi gerçekleştirebileceğinizi sizlere hatırlatmak isteriz.
Küresel çapta yaşanan çip krizi, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle İstanbulkart maliyetleri de önemli ölçüde artmıştır. Kart fiyatlarımızı maliyetlerin altında tutma çabamıza rağmen fiyat güncellemesi yapmamız zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda 18 Temmuz 2022 tarihi itibari ile anonim İstanbulkart fiyatı 50₺ olarak belirlenmiştir. Yeni aldığınız İstanbulkart’ı kişiselleştirerek ilk geçiş ücretiniz 7,67₺’yi iade alabilirsiniz.

İstanbulkart nasıl kişiselleştirilir?

İstanbulkart’ınızı İstanbulkart Mobil’e ekleyerek, https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ ya da https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden kişiselleştirebilirsiniz.

Exit mobile version