İstanbulKart ile metrobüs, otobüs, metroya binenler dikkat: 2 gün sonra bedava olacak!

İstanbulKart ile otobüs, metrobüs, metroya binen herkesi ilgilendiriyor. İlde 2 gün sonra toplu taşıma araçlarını kullanmak ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri Cumhuriyet Bayramı için yapılacak kutlamalara bedava ulaşım sağlayabilecekler.

İstanbul’da İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarını kullananlar 29 Ekim’de ulaşımın ücretsiz olup olmadığını merak ediyorlar.

Türkiye’de belediyeler resmi tatillerde ulaşımı ücretsiz yapabiliyorlar. Bu nedenle bu sene 29 Ekim’de ulaşımın ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Araçlarda kartı okutmak gerekiyor

Geçtiğimiz sene İBB konu hakkında açıklamada bulunmuştu. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, “İBB Meclisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini onayladı. Karar meclis üyelerinin oy birliğiyle alındı.” İfadeleri kullanılmıştı.

Bu nedenle bu sene İstanbulluların İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz binmesi bekleniyor.
İstanbul’da Kutlamalar kapsamında Kenan Doğulu ve Mahmut Orhan, Volkswagen Arena’da konser verecek. Saat 19.00’da başlayacak konsere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak.

Exit mobile version