Gündem

İstanbulkart, İzmirimkart, Ankarakart, kullananlar: 21 Ağustos’ta…

Türkiye’de milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Vatandaşlar kartlarına yükledikleri bakiyeler ile şehir içi ulaşımları sağlayabiliyorlar. Ancak resmi tatillerde ve sınav günlerinde bakiye yüklemeye gerek kalmıyor. Bu kapsamda 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak ALES sınavına giderken yükleme yapmanın gerekli olup olmadığı merak ediliyor.

İstanbul’da toplu taşımada İstanbulkart, Ankara’da Ankarakart, İzmir’de ise İzmirimkart kullanılıyor. Bu kartlara bazen yükleme yapmak gerekmiyor. Yapılan açıklamalar ile bazı tarihlerde ulaşımın ücretsiz olduğu duyuruluyor. Bu kapsamda 21 Ağustos tarihinde yapılacak 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) için ulaşımın ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

21 Ağustos’ta ulaşım ücretsiz mi?


Konu ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak 31 Temmuz tarihinde uygulanan KPSS öncesi bazı illerde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olduğu duyurulmuştu. İstanbul için yapılan açıklamada, “31 Temmuz Pazar günü yapılacak olan #KPSS “Kamu Personel Seçme Sınavı’na” girecek vatandaşlarımız ve öğretim görevlileri @istanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecektir.” İfadeleri kullanılmıştı. Bu nedenle 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak ALES sınavı için de benzer bir karar alınması bekleniyor.