İstanbulkart sahipleri dikkat: Bunu yapmayan otobüse binemeyecek!

İstanbul’da binlerce vatandaş İstanbulkart kullanıyor. Kart sahiplerinin toplu taşıma araçlarına binebilmeleri için ise HES kodlarını kartlarına yüklemeleri gerekiyor. Ancak bazen HES kodunun geçerlilik süresi dolabiliyor. Böyle bir durumda kart sahibinin yeni bir kod ile kartını eşleştirmesi gerekiyor.

İstanbul’da Otobüs AŞ, İETT, Metro, Tramvay, Teleferik, Marmaray, Metrobüs, Vapur vb. araçlara binebilmek için İstanbulkart’a sahip olmak gerekiyor. İstanbulkart sahibi vatandaşların 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren ise kartlarını HES kodları ile eşleştirmeleri gerekiyor. HES kodunun süresi bittiğinde ise güncel bir kod ile eşleştirme yapmak gerekiyor.
İstanbul kartı ile eşleştirme yapmak isteyenler için yapılan açıklamada, “ Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgilerini ve telefon numaranı https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak ya da İstanbulkart Mobil’deki ‘Ayarlar’ sekmesinden ‘HES Kodu İşlemleri’ni seçerek eşleştirme işlemini gerçekleştirebilirsin.” İfadeleri kullanıldı.

İstanbulkart Mobil yenilendi

Öte yandan müzelere, online alışverişlerden taksilere, kafe-restoranlardan akaryakıt istasyonlarına, perakende sektöründen eğlence sektörüne kadar birçok alanda ödeme aracı olarak kullanılan İstanbulkart için açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart Mobil, tüm indirim haklarını saklı tutarak sunduğu QR kodla ödeme özelliği sayesinde fiziksel karta olan bağımlılığı ortadan kaldırıyor.

Yeni İstanbulkart Mobil’de bakiye yükleme, abonman yükleme, HES kodu eşleştirmesi daha kolay bir hale geliyor. IOS işletim sisteminde NFC entegrasyonuyla TL ve abonman talimatı tanımlama işlemlerini mobil cihazlardan gerçekleştirme imkânı sunuyor.

Yeni İstanbulkart Mobil’in Özellikleri

Vizeleme talimatı ve talimatın NFC ile tanımlanması
Parmak izi tanıma ve Face ID (yüz tanıma) özelliğiyle uygulamaya güvenli giriş
Kampanyalara katılım, kampanya takibi ve ödül kazanımı
Kanal bazlı olarak ticari elektronik ileti izni

IOS işletim sisteminde de TL ve abonman yükleme talimatını NFC yoluyla tanımlama
Uygulamaya giriş yapmadan çevrim dışı QR kodla ödeme işlemi
HES kodu eşleştirme
6 haneli tek şifre ile uygulamaya kolay giriş

Exit mobile version