Gündem

İstanbullu vatandaşlar mecbur olmadıkça evden çıkmasın: Saat 18.00’den itibaren kuvvetli olacak!

İstanbul için kritik bir uyarı yapıldı. Kentte bugün saat 18.00’den itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) bugün için vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıda, İstanbul’da mecbur olunmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiği bildirildi.

İstanbul’da bugün kuvvetli yağış etkili olacak. AKOM tarafından sağanak yağış yarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, kuvvetli yağışın saat 18.00’den itibaren beklendiği belirtildi. Uyarıda, “İstanbullular mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalı” denildi.

100 KG’IN ÜZERİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

AKOM’un meteorolojik değerlendirmesine göre, özellikle Anadolu yakasının saat 18.00’den itibaren aşırı değer olarak kabul edilen saatte 100 kilogram ve üzeri yağış alması beklendiği vurgulandı.

SELE KARŞI DİKKAT!

AKOM’dan yapılan açıklamada, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.