Gündem

İstanbullular dikkat: Saat verildi! Mecbur olmayan evden çıkmasın

İstanbul’da yaşayan vatandaşlara kritik bir uyarı yapıldı. Kentte yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

İstanbul’da yarın akşam saatlerinden itibaren fırtına ve kuvvetli yağış etkili olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (Akom), yarın akşam saatlerinden itibaren kentte fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiğini bildirdi. Öte yandan kentte pazar günü sabah saatlerinden itibaren güneşli bir hava hakim olacak.

KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

İBB AKOM’dan yapılan açıklamada, lodosun bugün öğle saatlerinde etkisini artıracağı, sıcaklıkların 23 derece civarında seyredeceği belirtildi. Lodos yönlü rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra şiddetini daha da arttırması (40-60km), akşam saatlerinden itibaren de kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olmasının beklendiği aktarılan açıklamada, fırtınayla kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişi yaşanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

PAZA GÜNÜ HAVA GÜNEŞLİ

Açıklamada, pazar günü ise sabahın erken saatlerinden itibaren kentte güneşli havanın hakim olacağı, sıcaklığın da 21-24 derece aralığında seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.