İstanbullular dikkat TOKİ, iki ilçede konut satışına başlayacak! 185 konut, yüzde 50 peşinat ile uygun fiyatlardan satışa sunulacak! Başvurular bugün başladı!

Uygun fiyatlar karşılığında konut sahibi olmak, başını sokacak olduğu evin kendisine ait olmasını isteyen vatandaşların en büyük hayallerinden birisidir. Ancak son zamanlarda döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı hareketlerden ötürü zamlanan hammadde fiyatları, bu hayalin gerçekleşmesini nerede ise imkansız kılmıştır.

Geçtiğimiz senenin son aylarında ekonomi piyasalarında ortaya çıkan tarihi seviyeler, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de derin yaralar bırakmıştır. Yeni döneme de taşınan bu yıkımlar, hammadde fiyatlarının artışlarına bağlı olarak hem ikinci el hem de sıfır konutların fahiş fiyatlara ulaşmalarına sebep olmuştur.

Geleceklerini garanti altına almak, belki de çocuklarının yaşamları için yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, artan konut fiyatları karşısında oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşarlarken, kamu kurumu TOKİ’den müjdeli haber geldi. TOKİ, İstanbul’da artan konut fiyatlarına inat iki ilçede uygun fiyatlı konut satışlarının gerçekleştirileceğini duyurarak, ayrıntıları paylaştı.

TOKİ’den İstanbul’da Açık Arttırma ile Konut Satışı!

Geliştirdiği projeler ve sunduğu düşük faizli konut kredisi hizmetleri sayesinde gayrimenkul sahibi olmak isteyen ülke vatandaşları tarafından yakından takip edilen kamu kurumu TOKİ, yeni ayın gelmesi ile birlikte iki yeni projesi için daha start verdi. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Beyoğlu Sütlüce ve İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi projeleri kapsamında toplamda 185 konut açık arttırma ile satışa sunulacak. Konutların satışlarında yüzde 50 peşinat alınacak, geri kalan kısım ise 120 aya kadar taksitlendirilebilecek.

TOKİ’den Ev Sahibi Olmak İçin Hangi Şartların Sağlanması Gerekir?

TOKİ, konut satış işlemlerinin gerçekleşebilmesi için şu şartların sağlanmasını istemektedir:

TOKİ İstanbul Projeleri Açık Arttırma Tarihleri

TOKİ, İstanbul’da satışa sunacağı konutlar için bugün itibari ile Halkbank aracılığı ile başvuruları kabul etmeye başladı. Açık arttırma tarihleri ise şu şekilde:

Beyoğlu- Sütlüce Projesi: 3 Ağustos saat 10:30

Exit mobile version