BilimGündemSağlıkTeknoloji

İşte Dünyadan Hayatın Gerçek Anlık İstatistikleri: Korona, yaşam – ölüm sayısı, harcamalar

Worldometer adlı internet sitesi kuruluşu dünyada anlık günlük ve yıllık bazda gelişen istatistik verilerini canlı olarak paylaştı. Canlı istatistiklerde insanların doğumundan ölümüne harcamalarımızdan spor harcamalarına kadar ne kadar çok şey tükettiğini de gözler önüne seriyor...

Worldometer, dünya istatistiklerini düşündürücü ve zamanla ilgili bir formatta dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine ulaştırmak amacıyla geliştiriciler, araştırmacılar ve gönüllülerden oluşan uluslararası bir ekip tarafından yönetilmektedir.

Nasıl çalışır
COVID-19 verileri için, resmi raporlardan, doğrudan Hükümetin iletişim kanallarından veya güvenilir görüldüğünde yerel medya kaynakları aracılığıyla dolaylı olarak veri topluyoruz. Dünyanın her yerinden kullanıcıların katılımı ve sürekli büyüyen 5.000’den fazla kaynaktan gelen verileri doğrulayan bir analist ve araştırmacı ekibinin özverisi sayesinde zamanında güncellemeler mümkün hale geldi.

Canlı sayaçlar için, bunun yerine dünyadaki en saygın kuruluşlar ve istatistik ofisleri tarafından sağlanan en son verileri ve tahminleri işleyen tescilli algoritmamız aracılığıyla gerçek zamanlı bir tahmin hazırlıyoruz .