Genel

İster Ev, İster Yazlık; Antalya’da Bu Fiyata Bir Ev Daha Denk Gelmez! 174 Bin TL Yatırmak Yetiyor…

Halkbank’ın icralık satış ilanları temmuz ayı itibariyle yeniden güncellenmiş bulunuyor. Bu ay satışlarında özellikle büyükşehirlere ağırlık veren Halkbank; İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi illerin ardından Bursa, Antalya, Edirne gibi illerde de konutlar satışa çıkarıyor. Piyasanın çok altında konut satışı gerçekleştiren Halkbank, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan ev için ihaleyi başlatmış bulunuyor.

Önce Teminat Bedeli Yatırılıyor

Halkbank icralık konutları için açtığı e-İhaleye katılmak isteyen vatandaşların öncelikle konutların teminat bedeli olarak talep edilen miktarı Halkbank aracılığıyla yatırması gerekiyor. Bu teminat bedelini yatırdıktan sonra Halkbank’ın resmi web sitesi içerisinde yer alan gayrimenkul sekmesinden kayıt yaptırması gereken vatandaşlar, ardından ihale süresi boyunca teklif verebiliyor. Konutların teminat bedeli ise, bankadan bankaya değişmekle birlikte belirlenen ihale başlangıç bedelinin yüzde 5’i ile 10’u arasında değişiklik gösteriyor.

Teklifler Online Olarak Veriliyor

İnternetin yaygınlaşmasından bu yana kullanılan e-İhale sisteminde ihale internet ortamı içerisinde gerçekleştiriyor. Halkbank’ın çalıştığı e-İhale sitelerince yürütülen ihale süreci boyunca teklifler online olarak Halkbank’ın resmi web sitesi içerisinde yer alan gayrimenkul sekmesinden verilebiliyor. İhale başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar teklifleri kabul etmeye devam eden Halkbank, ihalenin sonunda en yüksek teklifi veren kişiye satışı gerçekleştiriyor.

Antalya’daki Ev İçin Teminat Bedeli Olarak 174 Bin TL İsteniyor

Halkbank’ın temmuz ayında güncellediği e-İhale satış yöntemi ile satışa çıkarılan konutlarından biri de Antalya ilinin Muratpaşa ilçesinde yer alıyor. Bölgenin lüks yerleşim semtinde bulunan bu evin genişliği ise, Halkbank tarafından 85 metrekare olarak duyurulmuş bulunuyor. Bu ay içerisinde ihaleyi tamamlayacak olan Halkbank, Antalya’daki konut için ihale başlangıç bedelini 1 milyon 740 bin TL olarak belirlemişken; teminat bedeli olarak ise, 174 bin TL istiyor.