Genel

İster Yatırım Yapın; İster Oturun: 3+1 Daireyi Başka Hiçbir Yerde 260 Bin TL’ye Bulamazsınız! Üstelik Konum Başkent Ankara…

Bankaların ipotek usulü gayrimenkulleri arasına eklediği icralık daireler, temmuz ayının başlamasıyla birlikte güncellenen listeler ile yeniden satışa sunulmaya başladı. Listesini güncelleyen bankalardan biri olan Garanti BBVA, Ankara ilinde satışa sunduğu 3+1 ev için geçtiğimiz gün inanılmaz bir fiyat açıkladı. Konut satışında diğer bankaların kullandığı yöntemi kullanan Garanti BBVA, e-İhale usulü satışa çıkaracak olduğu bu evin bedelini ise, 260 bin TL olarak belirlediğini açıkladı.

Garanti BBVA’nın Ankara’daki Daire İçin Belirlediği Fiyat Çok Konuşuldu

Ankara ilinin Beypazarı ilçesinde bulunan Akropol Termal Şehir’de yer alan dubleks daireyi satışa çıkaran Garanti BBVA, ihale usulü satılacak olan bu konutun satışa esas olan koşullarını belirledi. Toplamda 178 metrekare bir büyüklüğe sahip olan ve 3+1 şeklinde tasarlanmış olan konutu kat irtifaklı ve tam hisse oranı ile satışa sunacak olan Garanti BBVA, yayınladığı ilan ile binanın yaşının 11 olduğunu ve konutun 7 katlı binanın 7’nci katında yer aldığını açıkladı. Isıtma sisteminin olmadığı bu binanın 2010 yılından bu yana ruhsatlı olduğunu duyuran Garanti BBVA, söz konusu konutun ihale başlangıç bedelini sadece 260 bin TL olarak belirledi.

Garanti BBVA Teminat Bedelini Yüzde 5’e Düşürdü

Gayrimenkul satışlarında genellikle ihale başlangıç bedelinin yüzde 10’unu teminat olarak isteyen bankaların aksine Garanti BBVA, bu konutu için yüzde 5 teminat isteyeceğini duyurdu. Satışında yüzde sıfır oranında Katma Değer Vergisi (KDV) alacağını açıklayan Garanti BBVA’nın belirlediği teminat bedeli yüzdesi hesaplandığında ise, ihaleye katılmak isteyen vatandaşların 13 bin TL yatırması halinde konut ihalesine katılabileceği hesaplandı. Öte yandan devam eden ihale boyunca teklifleri Tapu.com üzerinden alacak olan Garanti BBVA, en yüksek teklifi veren kişiye dubleks ev satışını gerçekleştirecek.