İstifa eden Başkan Atay’ın yeni partisini anketler belirleyecek

Aydın Efeler ilçesinde Doğa Otel’in açılışı sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Altay, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifasını ve yerel seçimlere yönelik soruları cevapladı. Altay, Aydın Büyükşehir Belediyesine adaylığı olabileceği yönünde sinyaller vererek, “Halk beni nerede görmek isterse orada adayım” dedi.

“BEN BÖYLE BİR CHP’YE HAYATIMI VERMEDİM”

CHP’den istifasına ilişkin açıklama yapan Atay, tüzük ve yönetmeliğe aykırı davranışlar sebebiyle partiden ayrıldığını belirterek, “Efeler’de istediğim yöntemlerin olmayışı ayrı bir konu. Partimden istifa etmem ayrı bir konu. Partiden istifa etmemin gerekçelerini basın toplantısında anlattım. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumları nedeniyle ve onların tüzüğe ve yönetmeliğe aykırı tutumları nedeniyle partililerimin aidiyetini kaybettiği izlenimini edindiğim için partililerimin hakkını koruyamayan bir insan konumuna düşmek istemedi. Bunu belediye başkanları toplantısında da bütün belediye başkanlarının önünde genel başkana anlattım. Gerekeni yapmasını rica ettim ama yapmadı. Bir tercih yaptı. Tercihini tüzüğe aykırı davranmanın daha doğru olduğunu düşünerek yaptı. O zaman bu benim partim değil. Böyle bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayatımı vermedim. Burası Özlem Çerçioğlu’nun partisi, Cumhuriyet Halk Partisi değil burası” ifadelerini kullandı.

“PARTİ DEĞİŞTİRECEKSEM TOPLUMA FAYDASI OLMALI”

Parti değiştirmesi için kamu yararının olması gerektiğini belirten Atay, “Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım, MYK üyeliği yaptım, belediye başkanlığı yaptım, il başkanlığı yaptım. Ben makam için bir şey yapacak konumda değilim artık. Ben eğer bir parti değiştireceksem bunun topluma faydası olması gerek. Yani bunun bir bedeli olmalı, ondan da toplum faydalanmalı. Ben değil” diye konuştu.

“HALK BENİ NEREDE GÖRMEK İSTİYORSA ORADA ADAYIM”

Nereden aday olacağına halkın karar vereceğini ifade eden Atay, “Ben soruyorum herkese şimdi; ‘Partimden istifa ettim, tekrar aday olmalı mıyım?’ diye. ‘Sakın ha aday olmamazlık etme, olmalısın…’ diyorlar. Toplum istiyor benim aday olmamı. Ben 2 ay sonra soracağım. Diyeceğim; ‘Arkadaşlar aday olayım mı?’ Ol ya da olma diyecekler. Nereden olacağımı da sorarım. ‘Büyükşehir mi Efeler mi?’ diye. Anket yapabiliriz. Halkımız şuradan ol, şuradan olma diyecek. Onun kararını halk verecek, oyu onlar verecek. Halk beni nerede istiyorsa ben oraya aday olacağım” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJI

Nereden aday olursa olsun kentsel dönüşüm için çabalayacağını aktaran Atay, “7’nin üzerinde deprem olacak bu ilçede. Bu senaryodan kurtulmanın tek çaresi kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm yapmak için daire kurdum, organize ediyorum, projeleri çıkardık. Yani bunları yapmam lazım benim. Futbol sahamız yok burada. İncirliova’da oynuyor benim 3. Lig takımım. Ben bunları yapacağım. Ben ilçe belediye başkanıyken de yaparım kentsel dönüşümü. Finansını da bulduk gerekeni de yapacağız. Ama bunları yapmak için siyasi irademin desteklenmesi gerekiyor. Halkın desteği gerekiyor” dedi.

Exit mobile version