İsveç’ten Türkiye’ye mektup: 14 maddede “Anlaşma Sağlandı”

İsveç, Türkiye’ye NATO üyeliği için atılan somut adımları içeren bir mektup gönderdi. 6 Ekim’de gönderilen mektupta, PKK’ya karşı terörle mücadele çabalarının arttığı belirtildi.

İki sayfalık mektupta İsveç’in Türkiye ve Finlandiya ile Haziran ayında imzaladığı anlaşmaya “tamamen bağlı olduğunu” göstermek için attığı 14 adımdan örnekler sıralanıyor.

İsveç’in yeni dışişleri bakanı Tobias Billström, İsveç’in yeni hükümeti için NATO üyeliğinin bir öncelik olduğunu belirterek, İsveç ve Türkiye liderleri arasında yapılacak görüşmenin de bu sürecin bir parçası olacağını söyledi.

Azerbaycan’dan dönerken gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu arada İsveç’in yeni başbakanı bir görüşme talep etti. Arkadaşlarımıza randevu almalarını söyledim ve gelmesine izin verdim.” Teröristleri yakalayıp teslim etmeliler. Bize verilmediği sürece meclis aşamasında bu iş olmaz. Mevcut yeni başbakanın yaklaşımı terörle ve teröristlerle mücadeleden yanadır, “Sığınmamalıyız” açıklamaları var. terörizm ve teröristler”. . “Test etmiş olacağız. Onlara ve tüm insanlığa fayda sağlayacaktır. Pozisyonumuz değişmez. Çünkü terörle mücadelede taviz vermiyoruz ve taviz vermeye de niyetimiz yok.

Exit mobile version