İşveren, esnaf ve sigortalılar dikkat: 30 Nisan’da sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar!

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de yarın akşam tam kapanmaya geçilecek. 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek tam kapanmaya ilişkin merak edilenler sorular İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda, SGK prim borçlarının 2.taksit ödemeleri nedeniyle işveren, esnaf ve diğer sigortalılara sokağa çıkma yasağı ile ilgili muafiyet tanınacağı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle tam kapanmanın detaylarını bildirdi. Bakanlık resmi internet sayfası üzerinden ise vatandaşların sıkça sorduğu sorular yanıtlandı. Bu kapsamda SGK prim borçlarının ödenebilmesi için 30 Nisan günü uygulanacak olan muafiyet de bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Son günü 30 Nisan 2021 Cuma günü olan SGK prim borçlarının ödenebilmesi için herhangi bir muafiyet tanınacak mıdır?

“İşverenlerin, esnafın, genel sağlık, isteğe bağlı ve primini kendi ödeyen diğer sigortalıların; 2021 yılı Mart ayına ait sigorta primleri ile yapılandırılan SGK prim borçlarının 2.taksit ödemelerinin son tarihinin 30 Nisan 2021 olması nedeniyle, tam kapanmanın ilk günü olan 30 Nisan 2021 Cuma günü prim borcunu ödemek isteyen işveren, esnaf ve diğer sigortalılar durumlarını belgelemek ve SGK müdürlüğü güzergahında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacaktır.”

Exit mobile version